Fillers

Fillers. De ger ditt ansikte en Boost av Ungdom!

Hyaluronsyra är ett hydrofilt protein, en naturlig polysackarid och ett grundläggande element i huden och är vad fillers innehåller. Den produceras av fibroblaster och kan binda stora mängder fukt och ge form och volym åt huden. Men med tiden minskar produktionen av hyaluronsyra drastiskt och huden förlorar sin volym och fasthet, vilket resulterar i uppkomsten av rynkor och en trött look. Detta tillstånd kan vändas med en icke-kirurgisk metod som ersätter den förlorade hyaluronsyran med injektioner av filler i de problematiska områdena i ansiktet.

Vad gör hyaluronsyrans fillers?

Appliceringen av injicerbar hyaluronsyra är den vanligaste och populäraste icke-invasiva tekniken som förnyar ansiktets utseende omedelbart, vilket hjälper det att bibehålla det naturliga uttrycket som det tappat genom åren. Hyaluronfiller återfuktar huden, eftersom de kontrollerar vattenhalten i vävnaderna, ger elasticitet och volym samt ökar hudens motståndskraft.

I vilka områden i ansiktet appliceras de?

Fillers

Behandling med hyaluronsyrafiller rekommenderas för:

• Kindbenen

• Kindrynkor

• Nasolabialvecket – rynkan som löper från näsbotten till den yttre delen av läpparna.

• Munrynkor (runt läpparna)

• Läppar (för att öka volymen)

• De mörka ringarna under ögonen

• Rynkor i pannan, ögonen, mitten av pannan

• Acneärr.

Listan är lång och möjligheterna är många säger våran kontakt i Göteborg.

Hur går proceduren till?

Först uppskattar läkaren de problematiska områdena och diskuterar dem med klienten. Innan man fortsätter med injektionerna appliceras lokalbedövningskräm, vilket tar 10-15 minuter att verka. Injektionerna av hyaluronsyra utförs med en mycket liten nål för större precision och appliceringens varaktighet överstiger inte 20-30 minuter. Resultaten är omedelbart synliga. Ansiktshuden återfår sin elasticitet och tappade volym. Efter att ingreppet avslutats kan lätt rodnad eller svullnad uppstå i området, men detta avtar av sig självt efter max 2 timmar.

Hur länge håller resultaten?

Effekten som erbjuds av hyaluronfiller avtar gradvis efter 12 till 18 månader. Men ibland kan det vara upp till 2 år. Fyllmedlen absorberas gradvis av hudens djupare vävnader.

Är fillers säkra?

De typer av hyaluronsyra som finns tillgängliga idag är mycket mer avancerade än tidigare. Utöver deras säkerhet, som ändå alltid varit given, håller de nyare typerna av hyaluron mycket längre och säkerställer ett helt naturligt resultat. Metoden bör dock utföras av en kvalificerad läkare, så att resultatet blir naturligt och harmoniskt och alla säkerhetsåtgärder vidtas. Sammantaget har inga viktiga biverkningar rapporterats förutom viss tillfällig rodnad eller mer sällan viss svullnad.

Fler härliga skönhetstips och annan läsning finner du här: https://janemars.se/

Läs även om skönhetsbehandlingen botox i bloggen lilladraken.

Vill du läsa om fler skönhetsbehandlingar du kan gör? besök bloggen ohmarylane.

Previous post Tips för att städa ditt hem lika rent som en städfirma
Smarta Next post 3 Smarta Hem-fakta du behöver veta när du tar ditt hem in i moderniteten!