Peeling

Kemisk Peeling: Ge ditt ansikte en föryngring!

Kemisk peeling är en hudföryngringsbehandling som har blivit mycket populär tack vare dess nästan omedelbara resultat. Det används för att behandla många hudproblem, men också för att förnya ansiktets form.

Vad är en kemisk peeling?

Kemisk ansiktspeeling hjälper till att förnya huden genom att ta bort ytskiktet av skadad hud. På så sätt avslöjas ny frisk hud fri från några av dess rynkor och brister. Samtidigt stimuleras huden och producerar mer kollagen och elastin, vilket återställer den lyster och fasthet huden förlorat. Detta uppnås genom att använda en kemisk lösning som appliceras långsamt exfolierar och ta bort de döda och skadade cellerna som gör att huden ser matt och trött ut.

Vad används kemisk peeling till?

Den används främst för att förnya huden genom att märkbart minska ålderstecken, såsom fina linjer och rynkor samtidigt som den också hanterar fotoåldring. Dessutom behandlar pigmentreducerande, prickar, fräknar, melasma, tar bort ärr och märken av rosacea eller acne vulgaris. Den kan också användas för att behandla aktiv akne och den minskar oljan i ansiktet, krymper hudens porer, stramar upp den och ger den mer glans.

Finns det olika typer?

Kemiska peelingar är indelade i 3 kategorier beroende på djupet till vilket de tränger in samt problemets omfattning. Det finns det ytliga, det medeldjupa och det djupa.

Ytlig kemisk peeling fungerar epidermalt och används för att behandla akne, ojämn pigmentering, rynkbortagande och torra områden.

Medeldjup kemisk peeling penetrerar till den övre delen av dermis, behandlar ytfel, lätta rynkor och missfärgningar (t.ex. fräknar), och är att föredra för mörknad hud.

Djupa kemiska peelingar är starkast och når det djupaste lagret av dermis. De behandlar intensiva rynkor, hudfläckar skapade av solen eller åldrande, akneärr och – neoplasmer. Resultaten av att applicera djup peeling är mer intensiva och håller längre, men kräver längre appliceringstid och längre återhämtning.

Hur går behandlingen till?

Behandlaren, efter att ha uppskattat hudens specifika behov, applicerar lämplig blandning på patientens näsa, kinder, haka, hals eller andra delar av kroppen. Hela processen varar från 15 minuter och 2 timmar, beroende på vilken lösning som ska användas och vad som ska behandlas. En lätt stickande känsla kan kännas i början, men detta är normalt.

Här finns fler tips om man är intresserad wishantara.com

Efter den kemiska peelingen observeras peeling av huden, vilket leder till regenerande hud. I allmänhet är bedövning inte nödvändig.

Finns det några biverkningar?

Vanliga biverkningar av behandlingen är rodnad och en lätt brännande känsla. Den känslighet som sker på huden kan sitta 3-4 dagar efter appliceringen. Hela processen med att ytbehandla huden med en kemisk peeling kan ta 7-14 dagar. Det är nödvändigt att applicera solskydd efteråt.

All form av Kemisk Peeling erbjuds på Estetic i Göteborg.

Är du intresserad av att läsa mer om skönhet, tips till hemmet och annat? Klicka här: https://lorei.se/

Previous post Vad är ett assistansföretag?