Torrt Hår, Kluvna Toppar borta en gång för alla!

Vad orsakar kluvna toppar?

Kluvna toppar, slitet hår är ett för vanligt hårproblem. De dyker upp när hårets toppar blir torra, sköra och livlöst. Låt oss klargöra varför det händer. Varje hårstrå är omgivet av en yta som kallas stratum corneum, som skyddar dess kärna från skador. Hög värme, styling, friktion och till och med naturliga väderförhållanden kan skada denna yta och minska dess skydd, orsaka skador och bli de så kallade kluvna topparna.

Hårets toppar är extremt sårbara, speciellt om fel tekniker används av misstag!

Hur bekämpar man kluvna toppar?

Klipp ditt hår

Att klippa sig är den största men effektiva metoden för att bli av med kluvna toppar. Var inte rädd för att toppa var sjätte till åttonde vecka, eftersom håret växer cirka 1 till 3 centimeter i månaden. Tack vare frekvent “förnyelse” kommer du att få rikare och framför allt friskare hår. Slitna eller kluvna toppar tillåter inte resten av håret att växa ordentligt och i huvudsak berövar dig längden i längden!

Använd speciella hårvårdsprodukter

Specialbehandlingar och produkter för kluvna toppar innehåller oftast silikonolja som inte botar utan förebygger det. Det täcker håret som ett skyddand lager. Resultatet är att håret ser friskare ut och mindre skadat. Tänk

En keratinbehandling på en salong lovar 8-10 tvättar utan slitage och bli frissigt. Stylister använder värme och speciella anti-skjuvningsprodukter för att jämna ut varje hårstrå. Resultatet är hår som ser friskare, mjukare och ännu glansigare ut!

Extra tips för att undvika kluvna toppar och extremt slitet hår

  • Var försiktig med ditt hår, särskilt när det är blött. Torka av det försiktigt med en handduk och gnugga inte hårt.
  • Använd hårprodukter med lätta, högkvalitativa oljor, som sötmandelolja, jojobaolja, macadamiaolja eller arganolja. Undvik att använda olivolja, eftersom den är relativt “tung”. Gnid bara några droppar olja på fingrarna och applicera genom att försiktigt massera hårtopparna!
  • Undvik att ständigt ha i täta hästsvansar eller flätor.
  • Drick vatten regelbundet och ät många frukter och grönsaker för att förse din kropp med massor av vitaminer och mineraler som är nödvändiga för ett friskt hår.
  • Undvik själv att använda produkter av tveksam kvalitet! Köp från en frisör som kan förse dig med produkter mer passande för t.ex lockigt hår.

Kolla även in här så får du tips på hur du styla ditt barns hårt Minbaby
Men om du vill erbjuda ditt hår en integrerad behandling av högsta kvalitet kolla in produkterna du hittar hos Eyracure, ett företag som specialiserat sig på att få ditt hår att vara och se fantastiskt ut.

Du kommer inte ångra det!

Är du intresserad av fler idéer och tips som kan förgylla ditt liv – kika in här!

Du kan även läsa här för tips om hur du tar hand om dit hår https://opendooracting.com/

Utforska även dessa bloggar emmagranath och tribalveda.

Previous post Naturlig hudvård: Så äter du dig snygg
Next post Tips för att städa ditt hem lika rent som en städfirma