hårtyp

Guiden för att välja rätt schampo och balsam för din hårtyp

Hårvårdsprodukter för din hårtyp – Hej alla fredagsfirare! Idag vill jag dela med mig av mina bästa tips för att välja rätt schampo och balsam för just din hårtyp och dina preferenser. Så häääng med!

Hitta din hårtyp

För att kunna välja rätt produkter är det första steget att fastställa vilken hårtyp du har. Här är de vanligaste hårtyperna:

  1. Fint och tunt hår
  2. Normalt hår
  3. Tjockt och grovt hår
  4. Lockigt hår
  5. Färgat eller kemiskt behandlat hår
hårtyp

Välja rätt schampo

Fint och tunt hår

Om du har fint och tunt hår är det viktigt att välja ett schampo som ger volym och lyft utan att tynga ner håret. Let efter schampo med ord som “volymgivande” eller “lättviktigt” på etiketten. De schampona brukar vara fria från silikoner som kan tynga ner håret.

Normalt hår

För normalt hår kan du välja ett schampo som är avsett för just din hårtyp. Ett bra schampo för normalt hår bör vara återfuktande utan att vara för tungt. Let efter produkter som innehåller naturliga oljor och växtbaserade ingredienser.

Tjockt och grovt hår

För dig med tjockt och grovt hår är det viktigt att välja ett schampo som ger ordentlig återfuktning och näring. Ett schampo som innehåller naturliga oljor, som arganolja eller avokadoolja, kan vara mycket effektivt för att återfukta och mjukgöra håret.

Lockigt hår

Om du har lockigt hår är det bra att välja ett schampo som är speciellt framtaget för lockigt hår. Dessa schampon är ofta fria från sulfater och silikoner som kan förvärra frisset och tynga ner lockarna. Ett bra schampo för lockigt hår bör också innehålla återfuktande ingredienser för att förhindra uttorkning.

Testa dig fram och se vilket schampo som fungerar bäst för dig och ditt hår. Om du har extra skadat och torrt hår kan en bra hårbehandling ge ditt hår den extra näring det behöver för att återfå sin hälsa. Eyracure är en av världens mest avancerade hårbehandling, och produkterna är utvecklade och tillverkade av högkvalitativa ingredienser med en formula fri från sulfater, parabener och silikoner.

Färgat eller kemiskt behandlat hår

För dig med färgat eller kemiskt behandlat hår är det viktigt att välja ett schampo som är skonsamt och bevarar färgen. Let efter schampo med ord som “färgbevarande” eller “sulfatfritt” på etiketten.

Läsvärt: Tips för en komplett make-up

hårtyp

Välja rätt balsam

Fint och tunt hår

För fint och tunt hår är det viktigt att välja ett balsam som ger återfuktning och näring utan att tynga ner håret. Let efter balsam med ord

som “lättviktigt” eller “volymgivande” på etiketten. De balsamerna brukar vara fria från silikoner som kan göra håret tungt och platt.

Normalt hår

För normalt hår kan du välja ett balsam som är avsett för just din hårtyp. Ett bra balsam för normalt hår bör vara återfuktande och ge näring, utan att vara för tungt. Let efter produkter som innehåller naturliga oljor och växtbaserade ingredienser.

Tjockt och grovt hår

För dig med tjockt och grovt hår är det viktigt att välja ett balsam som ger ordentlig återfuktning och näring. Ett balsam som innehåller naturliga oljor, som arganolja eller avokadoolja, kan vara mycket effektivt för att återfukta och mjukgöra håret.

Lockigt hår

Om du har lockigt hår är det bra att välja ett balsam som är speciellt framtaget för lockigt hår. Dessa balsam är ofta fria från silikoner som kan förvärra frizz och tynga ner lockarna. Ett bra balsam för lockigt hår bör också innehålla återfuktande ingredienser för att förhindra uttorkning.

Färgat eller kemiskt behandlat hår

För dig med färgat eller kemiskt behandlat hår är det viktigt att välja ett balsam som är skonsamt och bevarar färgen. Let efter balsam med ord som “färgbevarande” eller “sulfatfritt” på etiketten.

Var lite kräsen och välj ett schampo och balsam som fungerar för just ditt hår. Det kan vara avgörande för att få ett friskt och vackert hår. Följ min guide ovan så hoppas jag att du kan hitta de bästa produkterna som passar dig. Det kan ta lite tid att hitta de perfekta produkterna, men våga prova dig fram!

Lycka till!

Best of Health Beauty

Läs också om hårvård för långt hår

rengöra mikro Previous post Att rengöra mikrovågsugnen: Enkel steg-för-steg-guide
personlig assistans Next post I hjärtat av personlig assistans: En intervju med Nils Blomkvist – Att hantera etik i personlig assistans